Laptop second hand-avantaje-dezavantaje

Incepand cu anul 2015, laptopul ocupa o pondere tot mai mare in preferintele romanilor in momentul in care au nevoie de un calculator personal.
Unul dintre cele mai mari avantaje pe care un laptop il are este reprezentat de mobilitate.

Comparativ cu un calculator tip desktop, in cazul laptopului nu esti legat de cabluri si fire, exceptie facand cablul de alimentare.

In continuare va voi prezenta cateva avantaje si dezavantaje ale unui laptop second hand:

Avantaje


1.Pretul scazut.
Comparand pretul unui laptop nou cu cel al unui laptop second hand, fiind acelasi model cu aceleasi caracteristici, putem observa ca diferenta de pret poate fi si de 60%.
2.Transport gratuit.
Foarte multe magazine specializate in comercializarea laptop-urilor second hand ofera transport gratuit, pentru orice laptop sh, in mai putin de 48 ore de la comanda prin curierat rapid.
3.Garantie de retur.
Nu toate magazinele specializate in comercializarea laptop-urilor second hand ofera aceasta garantie, insa cele care o fac, va ofera posibilitatea de a returna laptop-ul second hand si a va primii banii inapoi in maxim 15 zile de la achizitie, in cazul in care considerati ca nu este cea mai buna alegere.
4.Upgrade/Downgrade.
Oricand doriti, aveti posibilitatea de a modifica configuratia laptopului, de a achizitiona si monta piese mai performante decat cele deja instalate.
5. Multiple posibilitati de plata.
Daca hotarati sa achizitionati un laptop second hand, puteti efectua plata in mai multe modalitati, si anume online cu cardul, numerar la sediul firmei sau ramburs la ridicarea coletului.

Dezavantaje
1.Uzura morala.
Desi laptopurile second hand comercializate de magazine specializate sunt perfect functionale, acestea pot avea la baza o tehnologie considerata veche de catre unii utilizatori.
2. Uzura fizica.
Majoritatea utilizatorilor dispusi sa achizitioneze un laptop second hand, nu doresc ca acesta sa prezinte zgarieturi sau abtibilde pe carcasa produsului nou achizitionat, chiar daca aceste aspecte nu afecteaza deloc buna functionare a laptopului.
3. Lipsa Cd-urilor originale.
Desi laptopurile second hand nu vin insotite de de cd-uri originale de instalare, programele necesare instalarii acestuia se pot descarca gratuit de pe paginile web ale producatorilor.


Tags :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

recuperare date

Service Laptop Bucuresti

Un produs Blogger.